Over Velomobiel.nl

Allert Jacobs en Theo van Andel zijn sinds begin jaren '90 werkzaam in de velomobiel branche. Na eerst bij Flevobike werkzaam te zijn geweest, waar zij betrokken waren bij de ontwikkeling en bouw van de Alleweder, zijn ze na de eeuwwisseling samen met Ymte Sybrandy het bedrijf Velomobiel.nl gestart. Aanvankelijk met alleen de Quest, later aangevuld met de Mango, Strada, Quest XS en Quattrovelo. Samen hebben zij vele kilometers in de Alleweder, de C-Alleweder, de Quest en de Quattrovelo gereden (inmiddels meer dan 30 miljoen km's).


Een Velomobiel is een mensaangedreven voertuig voor dagelijks gebruik dat comfort, weersbescherming en bagageruimte biedt. Een velomobiel moet voldoende praktisch in het gebruik zijn, maar moet ook snel zijn. Een mens heeft immers maar zeer beperkte spierkracht. Een snelle fiets is ook een fiets die met weinig inspanning een redelijke snelheid haalt. Daardoor heeft de velomobiel een grote actieradius en worden bijvoorbeeld forensafstanden van 20-30 kilometer haalbaar.


Wij geloven in de velomobiel. Omdat we zelf dagelijks forenzen in onze velomobielen weten we welke praktische eisen je moet stellen. Daarom onze slagregel:

Velomobiel.nl, Fietsen gemaakt door fietsers!

Eva (werkt voor Velomobiel.nl sinds 2009), Allert, Theo